Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η ρητορική παιδεία στη σχολική τάξη




Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η ρητορική παιδεία στη σχολική τάξη: η αξία της νοηματικής ανάγνωσης, της παραγωγής αυθόρμητου ή προτρεπτικού λόγου και της δημιουργίας διαλόγου – διττών λόγων». 

Σε μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα το ακροατήριο ενημερώθηκε για τους Ρητορικούς Αγώνες, τα ρητορικά αγωνίσματα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καθώς και για τις βιωματικές τεχνικές ανάπτυξης του δημόσιου λόγου και τους τρόπους καλλιέργειας βασικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Η παρουσίαση ήταν μεστή, στοιχειοθετημένη και ενδιαφέρουσα και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Ευχαριστούμε ολόθερμα την κ. Ελένη Βολονάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και τις εξαιρετικές εισηγήτριες κκ. Άσπα Παπαλεωνίδα και Ρόη Κωνσταντοπούλου, Φιλόλογους Εκπαιδευτικούς και μέλη της επιτροπής υποστήριξης και ενημέρωσης των 4ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Περιφερείας Πελοποννήσου 

Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης για την παραχώρηση της Βιβλιοθήκης του σχολείου.

Το σεμινάριο οργάνωσε το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου