Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Π.Ε.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

«ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ
Δεν θα μας απασχολούσαν τα όσα μάλλον χωρίς περίσκεψιν ανέφερε κατά των Αρχαίων Ελληνικών και της διδασκαλίας τους η κυρία Μαρία Ρεπούση, πανεπιστημιακός, βουλευτής και εκπρόσωπος Παιδείας κοινοβουλευτικού κόμματος, αν σε τελευταία ανάλυση δεν υπηρετούσαν μια δήθεν εκσυγχρονιστική -και στην ουσία ανιστορική-  λογική στον χώρο της εκπαίδευσης,   η οποία αποστρέφεται τον πλούτο, την ποικιλία,  την πολυμορφία ,  τη διαχρονικότητα και τα σαγηνευτικά ιστορικά βάθη της γλώσσας μας, στο όνομα ενός άχρωμου και άγευστου τεχνοκρατικού επικοινωνιακού κώδικα. 
Δυστυχώς, απόψεις παρόμοιες επαληθεύουν τη μελαγχολική διαπίστωση πως η οικονομική κρίση συνοδεύεται από μια θλιβερή ένδεια  αξιών που καλύπτει όλο το φάσμα του κοινωνικού και του πολιτικού βίου.
Εμείς οι φιλόλογοι θα επιμείνουμε πεισματικά να αντλούμε δύναμη στο δύσκολο έργο μας από τον αστείρευτο πλούτο της μεγάλης γλωσσικής μας παράδοσης. Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία  είναι η ασφαλής βάση για την οικοδόμηση του φιλοσοφικού στοχασμού και της υψηλής ποιητικής έκφρασης , αποτελεί  το θεμέλιο της ανθρωπιστικής και δημοκρατικής παιδείας και  συνιστά μέγιστη ελπίδα για τους μαθητές  μας που νιώθουν να ασφυκτιούν σ΄ ένα κόσμο που καταρρέει .
Στις ανιστόρητες απόψεις απαντάμε με τον τίτλο του γνωστού καβαφικού ποιήματος:«ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ».ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΦ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου