Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ποίησης· Ευχαριστίες





Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τίμησε τις συναδέλφους ποιήτριες, Αναστασία Κόκκινου και Παναγιώτα Λάσκαρη, για το ποιητικό τους έργο καθώς και τον φιλόλογο και συγγραφέα Δημήτριο Κατσαφάνα, σε μια μεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, στο ισόγειο της κεντρικής βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση μηνύματος του Δημήτρη  Κατσαφάνα, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, με την οποία εξέφρασε τη συγκίνησή του για την τιμή που του έγινε από τον Σύνδεσμο. Ακολούθησε μια γενική εισαγωγή για την ποίηση και την αξία της στη ζωή μας, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, Απόστολο Παπατσίρο. Στη συνέχεια, η φιλόλογος Ευγενία Κατσίχτη αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και την εκπαιδευτική σημασία της ποίησης της Αναστασίας Κόκκινου, διαβάζοντας και αποσπάσματα ποιημάτων της. Η ίδια η ποιήτρια Αναστασία Κόκκινου ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και ανέγνωσε ανέκδοτα ποιήματά της. Ο φιλόλογος Ανδρέας Μοράτος παρουσίασε εκτενώς την κριτική μελέτη του Δημητρίου Κατσαφάνα, πάνω στην ποίηση και το έργο της Αναστασίας Κόκκινου. Στο β μέρος του αφιερώματός στην ποίηση η φιλόλογος Μεταξία Παπαποστόλου μίλησε παραστατικά για την ποιητική συλλογή «εν κρυπτώ» της Παναγιώτας Λάσκαρη και τέλος η ίδια η ποιήτρια, αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Φιλολόγων, ανέγνωσε ποιήματά της από την ποιητική της συλλογή και παρουσίασε τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την Ποίηση.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μικρές μουσικές γέφυρες οι μουσικοί Σωκράτης Βότσκος (πνευστά) και Θοδωρής Σαμαράς (βιόλα), ενώ η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης Μαρία Μηνακάκη τραγούδησε μοναδικά με τη συνοδεία και την καθοδήγηση της φιλολόγου και μουσικού Μυρσίνης Πολυμενάκου.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας ευχαριστεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που προέβαλαν την εκδήλωση και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την ξεχωριστή αυτή βραδιά. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας θα εξακολουθήσει να διοργανώνει εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού, που θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια της αρετής και της γνώσης για την προαγωγή της παιδείας.


Με τιμή το Δ. Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας


Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο Θανάσης Ρουμελιώτης. Δείτε φωτογραφίες   ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου