Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Ιστορίης ΕπίσκεψιςΙστορίης Επίσκεψις
Μία επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
των Φιλοσοφικών Σχολών
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Κύπρου
29 Σεπτεμβρίου - 11 Νοεμβρίου 2017

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιστορίης Επίσκεψις του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τρέχοντα 5ο κύκλο του, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν στον κλάδο «ΠΕ02 Φιλολόγων». Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται ταυτόχρονα σε διδακτικές αίθουσες στην Αθήνα και τη Λευκωσία είτε με ζωντανή διδασκαλία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 63 ωρών, καλύπτουν ευρύτατες θεματικές που εκκινούν από τον αρχαίο κόσμο έως και τη σύγχρονη εποχή.

Με το Πρόγραμμα επιδιώκεται, μέσω εποπτικών μαθημάτων πυκνής στόχευσης, να έλθουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας, όπως και να καταδειχτεί η ιστορικότητα των εννοιών και να συνεξεταστεί η ελληνική ιστορία με την ιστορία όμορων ή μη λαών. Παράλληλα, κοινός στόχος είναι η περαιτέρω σύνδεση μεταξύ Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η  διεύρυνση της διδακτικής-επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου.
Το Πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από το διδακτικό προσωπικό των δύο Τμημάτων και δεν συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από 29 Σεπτεμβρίου έως και 11 Νοεμβρίου 2017 (κάθε Παρασκευή, 16.00-20.30, και Σάββατο, 9.30-15.30) ως ακολούθως:
Αθήνα: Σπίτι της Κύπρου, Μορφωτικό Γραφείο Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας, Ξενοφώντος 2Α, 10557 Αθήνα (κάθε Παρασκευή) / Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη, 15784 Ζωγράφου (κάθε Σάββατο).
Λευκωσία: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από τα δύο Τμήματα, κατά τους όρους του Προγράμματος.

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα γίνονται δεκτές έως και την 20ή Σεπτεμβρίου 2017.
Για την Αθήνα http://www.arch.uoa.gr/epimorfwtika-programmata/istor-hs-ep-skecis.html (Πρόγραμμα - Όροι Συμμετοχής και Αίτηση Συμμετοχής) / Τηλ: (0030) 2107277400.
 Για τη Λευκωσία. Τηλ.:  (00357) 22892180.