Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για τα νέα προγράμματα σπουδών Ιστορίας

      Το Δ.Σ.  του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Ι.Ε.Π. (βλέπε εδώ)  και να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο των νέων προγραμμάτων σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας.  
Στην παρούσα χρονική συγκυρία θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων μας στη σύνθεση ενός κειμένου που θα αποτυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας.
      Για τον λόγο αυτό προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά, αφού μελετήσουν προσεκτικά και με ψυχραιμία το σχέδιο για τα νέα προγράμματα σπουδών Ιστορίας, να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις επί του σχεδίου.

Η διατύπωση των θέσεων και η κατάθεση των προτάσεων δύναται να πραγματοποιηθεί :
  • 1. είτε προσερχόμενοι στην έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας που θα γίνει στη Σπάρτη, στο  1ο Γενικό Λύκειο στις 25 Μαΐου 2017 (σε ώρα για την οποία θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωσή μας), όπου θα γίνει η συγκέντρωση και η σύνθεση των προτάσεων και θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο,
  • 2. είτε αποστέλλοντας μήνυμα μέσω e-mail στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου filolak@yahoo.gr  έως την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017,
  • 3. είτε καταγράφοντας την άποψη – πρότασή σας υπό μορφή σχολίου στην ανάρτηση με θέμα : «Δημόσια Διαβούλευση για το μάθημα της Ιστορίας» που θα βρείτε στο ιστολόγιο του Συνδέσμου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : filolak.blogspot.gr
          Αγαπητοί συνάδελφοι, αν και όλοι έχουμε πολλές υποχρεώσεις, ωστόσο, θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να τοποθετηθούμε επί του σχεδίου με στοχευμένες προτάσεις. Σας παρακαλούμε, να μην  θεωρήσετε μάταιο κόπο την ενασχόλησή σας. Ενωμένοι και με τεκμηριωμένες θέσεις μπορούμε να επιτύχουμε να εισακουστούν οι όποιες παρατηρήσεις μας.
Συμφωνούμε όλοι ότι το μάθημα της Ιστορίας, όπως διδάσκεται, είναι απωθητικό και θεωρείται δύσκολο για τους μαθητές και αναγνωρίζουμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών. Επίσης, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να διασφαλίσουμε τα επιστημονικά μας δικαιώματα.
     Για αυτούς τους λόγους και για αρκετούς άλλους επιβάλλεται να μην εφησυχάσουμε και να ακουστεί η φωνή όλων των φιλολόγων. Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι!

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου
Φιλολόγων Λακωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου