Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ

     Στις 3 Μαϊου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Γ. Δροσίνη, στην Κηφισιά, σε συνεργασία της Π.Ε.Φ. και του Συλλόγου «Οι φίλοι του Μουσείου Γ.Δροσίνη». Το Μουσείο δημιουργήθηκε το 1997 και στεγάζεται στη βίλα Αμαρυλλίς (τίτλος του ομώνυμου πεζογραφήματος, παρμένος από τον Θεόκριτο-όνομα ποιμενίδος στο τρίτο Ειδύλλιο), όπου έζησε τα τελευταία δεκατρία χρόνια ο ποιητής (1939-1951).
     Οι συνάδελφοι ξεναγήθηκαν, από κυρίες του Συλλόγου, στις αίθουσες του Μουσείου, όπου φυλάσσονται πρωτότυπα βιβλία, προσωπικά αντικείμενα (κειμήλια, ιδιόγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες κ.ά.) και πλούσιο λαογραφικό υλικό που καλύπτουν την πολύπλευρη προσωπική ζωή του Γ. Δροσίνη.
     Ακολούθησε ομιλία της κας Μάγδας Μαλακτάρη-Παπακώστα, δ.φ., με θέμα: Ο Γεώργιος Δροσίνης και το Α΄Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο.110 χρόνια μετά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμότατα την κ. Ελένη Βαχάρη, ακάματη Δ/ντρια του Συλλόγου, για τη ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία καθώς και τη στενή συνεργασία της με την Π.Ε.Φ.

Αναστάσιος Στέφος

 Πρόεδρος Π.Ε.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου