Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΝΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ (5-5-2014)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με τη στήριξη του Συνδέσμου μας, η παράσταση της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της φιλολόγου και ηθοποιού Μαρίας Σιουρούνη. Στην παράσταση έλαβε μέρος ο Ηλίας Κοτσώνης, μέλος της θεατρικής ομάδας «Αιθεροβάμονες». Και οι δύο συντελεστές χειροκροτήθηκαν θερμά από το σπαρτιατικό κοινό, που γέμισε το ατμοσφαιρικό πετρόχτιστο υπόγειο της «Πνευματικής Εστίας Σπάρτης» τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον ποιητικό λόγο του μεγάλου Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Η Μαρία Σιουρούνη απέδωσε με μοναδικό τρόπο τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηλικιωμένης ηρωίδας του ποιήματος, ενώ ο Ηλίας Κοτσώνης αποτέλεσε τον ιδανικό αποδέκτη της παραληρηματικής της εξομολόγησης, κλείνοντας, μάλιστα, με μοναδικό τρόπο την παράσταση.
Στο τέλος η Μαρία Σιουρούνη ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή υποδοχή και αφιέρωσε την παράσταση στον εκπαιδευτικό κόσμο, που αγωνίζεται να μεταδώσει γνώση, ομορφιά και αξίες στη νεολαία μας.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το σπαρτιατικό κοινό για την αθρόα προσέλευσή του, την Πνευματική Εστία Σπάρτης για την παραχώρηση του φιλόξενου χώρου, καθώς και τη συνάδελφο για τη μοναδική ευκαιρία που πρόσφερε σε όλους μας να θυμηθούμε το υπέροχο κείμενο του Γιάννη Ρίτσου.


Από το Δ.Σ.

Για φωτογραφίες και βίντεο από την παράσταση, πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου