Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Θέματα 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Αρχαιογνωσίας

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης με ιδιαίτερη επιτυχία ο 1ος μαθητικός Διαγωνισμός Αρχαιογνωσίας για μαθητές Β΄Λυκείου, ομάδας ανθρωπιστικού προσανατολισμού. 32 μαθητές από τα περισσότερα Λύκεια της Λακωνίας διαγωνίστηκαν στην επεξεργασία και μετάφραση αποσπάσματος από τον Προς Νικοκλέα  λόγο του Ισοκράτη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας ευχαριστεί θερμά τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και τους καθηγητές τους οι οποίοι στήριξαν τον διαγωνισμό και ενθάρρυναν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, κύριο Ανδρόνικο Σακελλαρόπουλο και στην υποδιευθύντρια, κυρία Αντωνία Χίου για τη ζεστή φιλοξενία, την άριστη συνεργασία και  την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τη Μαριλένα Θεοφιλάκου, φιλόλογο του ΕΠΑΛ Γυθείου και την Αντωνία Χίου, φιλόλογο και υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης που επιτήρησαν τους μαθητές στη διάρκεια του διαγωνισμού. Χωρίς τη βοήθειά τους ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί.