Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Υπενθύμιση- Πρόσκληση για το θέμα της Ιστορίας


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας καλεί τα μέλη του να προσέλθουν την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 στις 3:00 μμ στο 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, για να συμμετάσχουν στην έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα  "Διαβούλευση επί του σχεδίου για τα νέα προγράμματα σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας".

Όσοι συνάδελφοι δεν δύνανται να παραστούν, μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους γραπτώς, εφόσον το επιθυμούν,  είτε στο e-mail του Συνδέσμου (filolak@yahoo.gr), είτε με τη μορφή σχολίου στο ιστολόγιο : filolak.blogspot.gr

Όλες οι απόψεις θα ληφθούν υπόψη στη σύνθεση του τελικού κείμενου που θα σταλεί ως απάντηση στην πρόσκληση του ΙΕΠ.

Η διδασκαλία της Ιστορίας είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα και επιβάλλεται όλοι να λάβουμε γνώση και να προβληματιστούμε. Δεν μας αφορά μόνο στην επιστημονική ή τη διδακτική του διάσταση αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και στην κοινωνική και παιδαγωγική του υπόσταση.
Δείτε το σχέδιο των προγραμμάτων σπουδών Ιστορίας εδώ .2 σχόλια:

  1. http://www.iep.edu.gr/index.php/el/component/k2/169-anakoinosi-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-ekponisi-programmaton-spoudon-gia-to-mathima-tis-istorias-stin-ypoxreotiki-ekpaidefsi To ΙΕΠ προσκαλεί ειδικούς για την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.eephil.gr/docs/170519_protaseis_iep_istoria.pdf η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ για το πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή