Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΗ ΑΛΕΞ…, ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ
«ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΗ ΑΛΕΞ…,
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7:00 μ.μ.
Αίθουσα Γεωργίου Περδικλώνη, Πνευματική Εστία Σπάρτης
(Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου)
          
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λακωνίας «Οι Ζωσιμάδες» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημητρίου Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Aλεξ… μια αληθινή ιστορία». Ο κ. Δημήτριος Βλαχοπάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 33 χρόνια. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας Κοζάνης και της Ε.Λ.Μ.Ε. Άρτας, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Άρτας, πρόεδρος του Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση» και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες επιστημονικού και πνευματικού χαρακτήρα, ενώ άρθρα και άλλα κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Ακόμα, έχει εκδώσει δέκα προς το παρόν μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές, ενώ έχει τιμηθεί, τον Νοέμβριο του 2006, από τον Φιλολογικό και Λογοτεχνικό Όμιλο Αγρινίου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος» για το ποίημά του «Αρνητικό Αχανές», με το οποίο έλαβε μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ανωτέρω Όμιλος για το 2005-2006.
Με το μυθιστόρημά του «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…, μια αληθινή ιστορία» ο κ. Βλαχοπάνος επιλέγει να δώσει μυθιστορηματική διάσταση σε ένα συγκλονιστικό γεγονός : την αποτρόπαια σφαγή των κατοίκων του Κομμένου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ειδικότερα, αναπλάθει με γλαφυρή και γεμάτη πλαστικότητα γλώσσα τον γάμο της εικοσιτριάχρονης Αλεξάνδρας Μάλλιου, που πνίγηκε στο αίμα. Αναμετράται, επομένως, με ένα υλικό που προέρχεται από την ιστορική πραγματικότητα και είναι από μόνο του τόσο ισχυρό, που υπερβαίνει ίσως την ίδια τη λογοτεχνική έμπνευση και αποτελεί όχι μόνο μια ειλικρινή προσπάθεια ενίσχυσης της συλλογικής μνήμης αλλά και μια απόλυτη καταγγελία της ιδεολογίας του ναζισμού, δυστυχώς οδυνηρά επίκαιρης και στις μέρες μας.
Η παρουσίαση του μυθιστορήματος του κ. Βλαχοπάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Γεωργίου Περδικλώνη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Καρβούνης, εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Λακωνίας «Οι Ζωσιμάδες», και ο κ. Δημήτριος Θ. Βαχαβιώλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Εμμανουήλ Στεργιούλης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας. Η παρουσία όλων σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τους εισηγητές και για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων του νομού μας.


Από τους συνδιοργανωτές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου