Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 η  παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου του κ. Γ. Β. Δερτιλή, ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τακτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, με τίτλο Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες (Αθήνα : Εκδόσεις Πόλις, 2013).
Η παρουσίαση αυτή διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας και το Βιβλιοπωλείο Αρκτούρος (Ευαγγελιστρίας 41). Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στον κήπο του Billys Café (Αγ. Νίκωνος 71), ξεκίνησε με ένα σύντομο αλλά θερμό καλωσόρισμα από τον κ. Γιώργο Καλοδήμο εκ μέρους του βιβλιοπωλείου Αρκτούρος. Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος Θ. Βαχαβιώλος, πρόεδρος του Συνδέσμου μας, αφού πρώτα καλωσόρισε στη Σπάρτη τον κ. Δερτιλή, παρουσίασε με τρόπο συνοπτικό ορισμένες εργοβιογραφικές πληροφορίες για τον συγγραφέα και έκανε μία σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βιβλίου. Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο κ. Δερτιλής, ο οποίος καλωσόρισε όσους επέλεξαν εκείνο το απόγευμα να παρευρεθούν στον κήπο του Billys Café και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της παρουσίασης. Ακολούθως, ο κ. Γιάννης Κονδυλόπουλος, φιλόλογος και τέως Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου μας, παρουσίασε το βιβλίο με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και φιλολογική κριτική ματιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κα Εριέττα Μαυρουδή και ο κ. Δερτιλής επιβεβαίωναν εμβόλιμα όσα υποστήριζε ο κ. Κονδυλόπουλος με ανάγνωση σχετικών αποσπασμάτων με τρόπο που προκαλούσε κάθε φορά τη συγκίνηση, το χαμόγελο και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή ανοικτής διαλογικής συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων και του συγγραφέα.


          Ο Σύνδεσμος αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Αρκτούρος, που είχαν φροντίσει με ιδιαίτερο ζήλο ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια της εκδήλωσης, τον κ. Γιάννη Κονδυλόπουλο, που παρουσίασε με τόσο επιτυχή τρόπο το βραβευμένο αυτό βιβλίο, την κα Εριέττα Μαυρουδή, που ανέγνωσε με τρόπο συναρπαστικό αποσπάσματα από το βιβλίο, καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ εύχεται στον κ. Δερτιλή να επισκεφθεί ξανά στο μέλλον την πόλη μας και να μας καταστήσει πλουσιότερους με τις γνώσεις και την εμπειρία του.
             
      Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γ. Γραμματέας



    Δ. Θ. Βαχαβιώλος                                                                 Χριστίνα Κοτρότσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου