Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ


ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΡΤΙΛΗ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, ώρα 07:00 μ.μ.

Κήπος του Billy's Cafe, Αγίου Νίκωνος 71, Σπάρτη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Αρκτούρος (Ευαγγελιστρίας 41, Σπάρτη), σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του ομ. καθηγητή κ. Γ. Β. Δερτιλή με τίτλο Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες (Γ. Β. Δερτιλής, Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες, Αθήνα : Πόλις 2013). Ο κ. Γ. Β. Δερτιλής, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο, Οικονομικές Επιστήμες, Πολιτική Θεωρία και Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ έχει διδάξει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πανεπιστήμια του Χάρβαντ και της Οξφόρδης, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας καθώς και στην École des Hautes Études en Sciences Sociales. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας ίδρυσε το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας, όπως και των επιστημονικών ή διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Δώδεκα βιβλία και πενήντα σχεδόν άρθρα του έχουν δημοσιευτεί ή μεταφραστεί στην ελληνική, αγγλική, ισπανική και ιταλική γλώσσα.

             Το βιβλίο του με τίτλο Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τις εκδόσεις Πόλις. Πρόκειται για μία πρωτοπρόσωπη, ανοικτή και ως εξ ορισμού ανολοκλήρωτη σύνθεση στην οποία συναντιέται η αυτοβιογραφική με την ιστορική αφήγηση. Ο συγγραφέας δεν προβάλλει τις ευθύνες που εγγράφονται στο δημόσιο ενεργητικό του, όπως συμβαίνει με τα memoirs, αλλά παρατηρεί και αξιολογεί τον εαυτό του σε συνάρτηση με ορισμένα από τα μείζονα γεγονότα της εποχής του, βασισμένος στην τωρινή, αναδρομική του ματιά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο συγγραφέας επιχειρεί να παρακολουθήσει τη διαμόρφωση της μεταπολεμικής φυσιογνωμίας του νεοελληνικού κράτους μέσα από την καταγραφή στιγμιότυπων της προσωπικής και οικογενειακής του ιστορίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 07:00 μ.μ. στον κήπο του  Billy's Cafe (Αγίου Νίκωνος 71). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Γιάννης Κονδυλόπουλος, φιλόλογος και τέως Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου μας, ενώ αποσπάσματα από αυτό θα διαβάσει η κα Εριέττα Μαυρουδή. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Θ. Βαχαβιώλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου μας. Η παρουσία όλων σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον κ. Δερτιλή καθώς και για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου