Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συμμετοχή σε Ημερίδα για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λακωνίας «Δίαυλος» και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων, διοργανώνει Εκπαιδευτική  Ημερίδα με θέμα :

«Βιωματικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση, Καινοτόμες Δράσεις – Θεωρία και Πράξη»

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί σε τρία (3) μέρη:
·       Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει εισηγήσεις στην ολομέλεια των συμμετεχόντων με αντικείμενα που αφορούν στο ρόλο του εκπαιδευτικού και στη σημασία των Καινοτόμων Δράσεων στην εκπαίδευση
·  Κατά το δεύτερο μέρος θα υλοποιηθούν Βιωματικά Εργαστήρια εφαρμογής πρακτικών στην τάξη και
·   Το τρίτο μέρος θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των παρατηρήσεων των Βιωματικών Εργαστηρίων στην ολομέλεια των συμμετεχόντων.
Η Ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, στις αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γ.Ε.Λ.  Σπάρτης και ώρα  17:00 -  20:30. 
Σκοπός της Ημερίδας είναι ο εντοπισμός δυσκολιών στην εφαρμογή ομαδοσυνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας, η προβολή ιδεών για την αντιμετώπισή τους, καθώς  και τα οφέλη των μη μετωπικών μεθόδων που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη  και προετοιμασία των μαθητών για τη μελλοντική τους εξέλιξη, ως ενηλίκων.
Υποστηρικτής σε θέματα επίλυσης δυσκολιών που προκύπτουν από  την εφαρμογή  Καινοτόμων Δράσεων στην Τάξη (π.χ.  Ερευνητικές Εργασίες), θα είναι ο  Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας κ. Μανώλης Στεργιούλης.

Επισημαίνουμε ότι λόγω της υλοποίησης Βιωματικών Εργαστηρίων ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεριαότητας.
Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, στην ηλ. διεύθυνση  http://goo.gl/forms/fdkIAxHF3o  
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου