Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ "ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, ώρα 7:30 μ.μ.
Αίθουσα Γεωργίου Περδικλώνη, Πνευματική Εστία Σπάρτης, Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του κ. Γιάννη Κονδυλόπουλου, φιλολόγου και τέως Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου μας (Γιάννης Κονδυλόπουλος, Ορισμένου Χρόνου, Αθήνα : Ροές 2014). Ο κ. Γιάννης Κονδυλόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από το 2008 ζει στη Σπάρτη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από την ίδια σχολή. Από το 2009 υπηρετεί στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος». Εκπαιδευτικό υλικό και διδακτικές του προτάσεις για την αξιοποίηση των Τ. Π. Ε. στη διδασκαλία της λογοτεχνίας και της νεοελληνικής γλώσσας, που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ενώ εκπαιδευτικές του προτάσεις έχουν βραβευτεί δύο φορές στο πλαίσιο του προγράμματος «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» (2011 και 2012).
             Η ποιητική συλλογή με τίτλο Ορισμένου Χρόνου, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από τις εκδόσεις Ροές και στη σειρά «Ροές/Ποίηση», αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή. Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή με ποιητικά κείμενα που ζωντανεύουν μία πολυδιάστατη τοιχογραφία της εποχής μας. Ο κ. Κονδυλόπουλος, συνεχίζοντας την παράδοση της κοινωνικής σατιρικής ποίησης του Σουρή, την οποία υπηρέτησαν συχνά ήσσονες αλλά και μεγάλοι ποιητές (π.χ. Βάρναλης, Παλαμάς κ.α.), για να διεκτραγωδήσουν/στηλιτεύσουν, μέσα από τον σαρκασμό, τα πάθη και τη μοίρα της ελληνικής φυλής, ταυτίζει στα ποιητικά αυτά κείμενα τον Έλληνα με τον πολυμήχανο και πολύπαθο Οδυσσέα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κονδυλόπουλος, εκκινώντας από γεγονότα ή συμπεριφορές στην Ελλάδα της μεταπολιτευτικής κρίσης, περιγράφει ομηρικές/διαχρονικές περιπέτειες και μας οδηγεί σε μία ανάδρομη ιστορική διαδρομή.

Η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του κ. Κονδυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Γεωργίου Περδικλώνη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου). Για την ποιητική αυτή συλλογή θα μιλήσει η κ. Ευαγγελία Μπέτα, φιλόλογος και τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου μας. Η παρουσία όλων σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον δημιουργό καθώς και για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου