Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΜΝΗΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μ. ΣΟΥΛΗ



     Από τον εκδοτικό οίκο Ινστιτούτο του Βιβλίου Α. Καρδαμίτσα κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο, ως μεταθανάτια έκδοση, Ο Θουκυδίδης και η εποχή του (σ.σ. 240, επιμέλεια Αναστάσιος Αγγ. Στέφος) του διακεκριμένου φιλολόγου και στενού συνεργάτη της Π.Ε.Φ. Ευάγγελου Μ. Σούλη (1935-2008).
     Το περιεχόμενό του βασίζεται, εν πολλοίς, στις παραδόσεις του στους μετεκπαιδευόμενους καθηγητές τόσο στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαιδεύσεως (Δ.Μ.Ε.) όσο και στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), όπου δίδαξε επί σειράν ετών, από το 1974 ως την παράλογη κατάργησή τους.
     Το βιβλίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους συναδέλφους που μετεκπαιδεύθηκαν στις δύο αυτές επιμορφωτικές σχολές, αναπολώντας νοσταλγικά το παρελθόν, αλλά και για το σύνολο των φιλολόγων και εκπαιδευτικών, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπ/σης, καθώς και των φοιτητών των Φιλοσοφικών Σχολών οι οποίοι, μέσα από τις σελίδες του, θα εντρυφήσουν στο έργο του κορυφαίου ιστορικού, του οποίου ο συγγραφέας υπήρξε βαθύς γνώστης και αξιόλογος μελετητής.

Αναστ. Αγγ. Στέφος


Πρόεδρος Π.Ε.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου