Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Eισαγωγικός κύκλος εργαστηρίων για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης

Δελτίο Τύπου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης
Eισαγωγικός κύκλος εργαστηρίων για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια
 
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης
21 Ιουνίου 2014
Αρ. πρωτ.          427
 
 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με την επιστημονική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) και την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», διοργανώνει στις 21 Ιουνίου 2014 εισαγωγικό κύκλο εργαστηρίων για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια.

Τα εργαστήρια, συνολικής διάρκειας 6 ωρών, απευθύνονται σε γονείς και παιδιά άνω των 3 ετών, σε μαθητές Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων.

Ο στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη επαφή με τεχνικές και μεθόδους που μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία και να προαγάγουν την ενεργό και βιωματική μάθηση, καθώς και την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων ήδη από την προσχολική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τίτλοι και οι ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων είναι οι εξής:
10.00-12.00: Εργαστήριο φιλαναγνωσίας και δημιουργικής έκφρασης για γονείς και παιδιά 3+ ετών.

12.00-14.00: Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης για μαθητές Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.

14.30-16.30: Ο λόγος στους μαθητές: Η Ρητορική ως μέθοδος και ως αντικείμενο διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σημειώνουμε ότι από το 2006 η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση έχει πραγματοποιήσει επιμορφώσεις, με εθελοντική συμμετοχή μελών-επιμορφωτών, για περισσότερους από 1.500 δασκάλους και καθηγητές σε


όλη την Ελλάδα και έχει συμβάλει ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία ομίλων ρητορικής, επικοινωνίας, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής, δημιουργικής σκέψης και καινοτομίας για νήπια, μαθητές όλων των τάξεων, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ενηλίκους στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 9 π.μ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2731026853.


________________________________________
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης
Λυκούργου 135 - 231 00  ΣΠΑΡΤΗ

Πληροφορίες Γεωργία Κοζή
Τηλέφωνο      : 27310 26853 / 21180
Τηλεομοιοτυπία : 27310 89331

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρ.: biblspar@otenet.gr
Δ/νση Ιστοσελίδων: www.nikiforos.edu.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου