Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.Φ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1985

                                                                              Σπάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2014
                                                                                       Αρ. Πρωτοκόλλου:  1
Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Από πολλούς συναδέλφους εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση διδασκόντων και εξεταζομένων για τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου με το καινούριο σύστημα της τράπεζας θεμάτων. Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ο όγκος της διδακτέας-εξεταστέας ύλης δεν επιτρέπει την εμπέδωση των παρεχόμενων γνώσεων, γεγονός που υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Προσδοκούμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων θα μεταφέρει τον προβληματισμό των συναδέλφων του νομού μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρξουν ενημέρωση για τη διαδικασία αλλά και εξορθολογισμός της εξεταστέας ύλης.
Σε περίπτωση που το Υπουργείο επιμείνει στην υιοθέτηση  της νέας διαδικασίας από την τρέχουσα σχολική χρονιά, προτείνουμε την πιλοτική εφαρμογή της, η οποία θα βοηθήσει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ώστε να εφαρμοστεί αυτή χωρίς προβλήματα από το επόμενο διδακτικό έτος.

                                                                                                     Με τιμή,
                                                                                                    Για το ΔΣ


  Ο Πρόεδρος                                                                Ο ΓραμματέαςΑνδρέας Μοράτος                                              Ιωάννης Κονδυλόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου