Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΒΡΑΪΛΑ – ΑΡΜΕΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΒΡΑΪΛΑ – ΑΡΜΕΝΗ

            Οι τομείς Φιλοσοφίας των τμημάτων Φ.Π.Ψ. των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ιωαννίνων, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας Ακαδημίας Αθηνών, το Ίδρυμα Ερεύνης και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας και η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας διοργάνωσαν επιστημονικό συνέδριο, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής την καθηγήτρια Αθανασία Γλυκοφρύδη – Λεοντσίνη (30-31 Ιανουαρίου 2014, Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών) για τον Κερκυραίο φιλόσοφο, πολιτικό και διπλωμάτη, καθηγητή της Ιονίου Ακαδημίας και Πρόεδρο της Ιονίου Γερουσίας Πέτρο Βράϊλα – Αρμένη (1812-1884), διακόσια χρόνια από τη γέννησή του.
            Στις έξι συνεδρίες της διημερίδας έγιναν 24 εισηγήσεις από Ακαδημαϊκούς, Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, Ερευνητές, Καθηγητές Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στο τεράστιο έργο του (έχουν εκδοθεί οκτώ τόμοι) στην πολιτική ιδεολογία και δράση καθώς και στις βασικές αρχές και αντιλήψεις του, σύνθεση φιλοσοφικών και θεολογικών στοιχείων, πλατωνισμού και χριστιανισμού.

            Στις εργασίες του Συνεδρίου παρέστησαν εκ μέρους της Π.Ε.Φ. ο Πρόεδρος Αναστάσιος Στέφος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Οργανωτικός Γραμματέας Σπύρος Τουλιάτος και ο Γιάννης Σπυράλατος, εισηγηθείς το θέμα «Οντολογία και θεοσοφία στο φιλοσοφικό σύστημα του Πέτρου Βράϊλα – Αρμένη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου