Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΑΦ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
 




16 -12 -2013
Αρ. Πρωτ. 14837

Ιστοσελίδα      :  http://filologoi02.webnode.gr/
Email                :  email: pasafpe02@gmail.com 


ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
 κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
Υφυπουργό Παιδείας κ.  Κ. Γκιουλέκα




ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΑΦ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

       Πρόσφατα ο ΠΑ.Σ.Α.Φ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων) έγινε αποδέκτης καταγγελιών - επώνυμων και μη - αναφορικά με την αναβίωση τακτικών του παρελθόντος που στοχεύουν στην κατάλυση κάθε νομιμότητας, που αφορά στο ισχύον καθεστώς προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
        Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν συγκεκριμένη κατηγορία υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που δρα είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, να λειτουργεί δόλια, υπονομεύοντας τον αγώνα και την προσπάθεια χιλιάδων συναδέλφων για μία θέση έστω και προσωρινή στο δημόσιο σχολείο.
        Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας για άλλη μία φορά υστερόβουλα και αντισυναδελφικά, ασκούν συνεχείς πιέσεις σε παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τους αναγνωριστεί, έστω και εκπρόθεσμα, οποιαδήποτε προϋπηρεσία απέκτησαν σε φορείς που είτε δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, είτε αφορούν δράσεις, “καινοτόμες’’ τις βαφτίζουν τον τελευταίο καιρό,  για τη διεκπεραίωση των οποίων δεν επιλέχθηκαν από τον ισχύοντα ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, ως όφειλαν και σύμφωνα με τη νομιμότητα.  Επιλέχτηκαν είτε με αδιαφανείς διαδικασίες πελατειακού χαρακτήρα είτε με κριτήρια που δεν συνάδουν με την κείμενη νομοθεσία περί διορισμών και προσλήψεων προσωπικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
        Είναι γνωστό ότι από το 2010 και με την ψήφιση του νόμου 3848 για την παιδεία “κλειδώθηκαν” οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των κλάδων συνυπολογίζοντας και την αποκτηθείσα προϋπηρεσία μέχρι 30-06-2010. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε απόπειρα αναγνώρισης προϋπηρεσίας, που δεν προβλέπεται και δε δικαιολογείται νομικά, θεωρείται αθέμιτη, δόλια και καταχρηστική!!!!
        Ως σύλλογος προειδοποιούμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε επίδοξο εκπαιδευτικό που επιβουλεύεται την αξιοκρατία και τη δεοντολογία.
      Γνωστοποιούμε ότι:
1) Η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ορίζεται από συγκεκριμένη νομοθεσία και δε θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια στρέβλωσης του νόμου, ακόμα και αν αυτή έχει τη σιωπηρή αλλά ενοχική συγκατάθεση του υπουργείου.
2) Ο νόμος 3848/2010 είναι σαφής ότι νομικά κατοχυρωμένη θεωρείται μόνο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε εφόσον η επιλογή του εκπαιδευτικού έγινε από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και μόνο από αυτόν.
3) Τακτικές τύπου αναγνώρισης προϋπηρεσίας Ο.Α.Ε.Δ. και άλλων φορέων, που ξυπνούν εφιάλτες του παρελθόντος εις υγείαν των κορόιδων, όχι μόνο τις αποδοκιμάζουμε αλλά θα τις πατάξουμε με κάθε έννομο μέσο.
4) Προασπιζόμαστε τους χιλιάδες συναδέλφους που μετρούν μόρια επιτυχούς δοκιμασίας σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και χιλιομετρικές αποστάσεις από τον Έβρο ως την Κρήτη.
5) Στηλιτεύουμε οποιαδήποτε μορφή ανοχής και εθελοτυφλίας από πλευράς πολιτικής ηγεσίας σε φαινόμενα που απαξιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

      Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, οι αναπληρωτές φιλόλογοι αγωνιζόμαστε για την κατίσχυση της νομιμότητας που συνεχώς απειλείται. Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, για να εμποδίσουμε την αναμόχλευση φαινομένων του παρελθόντος που ταλάνισαν τον εκπαιδευτικό κόσμο και καθιέρωσαν το διαίρει και  βασίλευε στις τάξεις των εκπαιδευτικών. Ας διαφυλάξουμε με αξιοπρέπεια ό,τι μετά κόπου αποκτήθηκε!!!!



Mε εκτίμηση
Το Δ. Σ.

ΠΑ.Σ.Α.Φ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου