Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τιμητική εκδήλωση για τον φιλόλογο Δημήτρη Κατσαφάνα

Eκδήλωση παρουσίασης του πνευματικού έργου του φιλολόγου, ιστορικού και συγγραφέα κ. Δημητρίου Κατσαφάνα, διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Βιβλιοθήκης).
Το έργο του κ. Κατσαφάνα θα παρουσιάσει η γραμματέας του «Χείλωνα» Μεταξία Παπαποστόλου και τη βράβευση του από τον πρόεδρο Βασίλη Βλαχάκο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του συγγραφέα «Η Ελληνική μας συνέχεια και η υπονόμευση της Εθνικής  μας ταυτότητας»
Πηγή: http://www.notospress.gr/article.php?id=14795

     Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. Μ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

                                                                                                            Σπάρτη,  7  Δεκεμβρίου 2013
                                                                                                          ΠΡΟΣ:  Την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών
                                                                                                            Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος

Κύριε Πρόεδρε,

            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης, στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο του φιλολόγου, ιστορικού και συγγραφέα Δημήτρη Κατσαφάνα.
            Ο τιμώμενος διήλθε επάξια την ιεραρχία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, άσκησε τον καθήκον του ως δάσκαλος και παιδαγωγός με αφοσίωση, ευσυνειδησία, εργατικότητα, συνέπεια και επέδειξε αδαμάντινο ήθος. Δικαιολογημένα οι μαθητές του επαίρονται γι’ αυτόν και μιλούν με
αγάπη, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για όσα τους προσέφερε. Αρκετά χρόνια μετά την αφυπηρέτησή του, συνεχίζει να διακονεί πολύ δημιουργικά τη φιλολογική επιστήμη.       
            Ο Δημήτρης Κατσαφάνας, μέσα από το πολυσχιδές έργο του (βιβλία και πολυάριθμα άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά), αναδύεται ως φιλόλογος με άρτια επιστημονική κατάρτιση, διεισδυτική κριτική σκέψη και ελεύθερο πνεύμα. Ακούραστος μελετητής θεμάτων Βυζαντινής Ιστορίας, μας προσφέρει πολύτιμο υλικό που αναδεικνύει το ιστορικό νόημα του Μυστρά. Ο στοχαστικός και σθεναρός λόγος, που χαρακτηρίζει το γενικότερο έργο του, αποτελεί σημαντική συμβολή στη μελέτη θεμάτων που ανάγονται στον τομέα της ιστορίας και της φιλολογίας.
            Η εποχή μας έχει ανάγκη από ανθρώπους του πνεύματος και του ήθους του Δημήτρη Κατσαφάνα. Γι’ αυτό είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία σας να οργανώσετε προς τιμήν του τη εκδήλωση αυτή, στην οποία η ικανή συνάδελφος κυρία Μεταξία Παπαποστόλου θα μιλήσει προσηκόντως.
            Προγραμματισμένη από πολλού ομιλία μου σε φιλολογική εκδήλωση στο Βόλο δεν μου επιτρέπει να είμαι μαζί σας.
            Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις ευχές μου στον γεραρό Δάσκαλο Δημήτρη Κατσαφάνα για συνέχιση της δημιουργικής του παρουσίας στο χώρο των γραμμάτων και τις ευχαριστίες μου για την εκτίμηση που έχει για μένα.
                                                                                                           
                                                                                                            Μανώλης Στεργιούλης
                                                                                                              Σχολικός Σύμβουλος                                                                                                                    Φιλολόγων Νομού Λακωνίας

                                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου