Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Σπάρτης 2012-13

               
«Για την Παιδεία μέσ’ από την εκπαίδευση»

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης κάθε χρόνο αναλαμβάνει πολιτιστικά προγράμματα με θέματα τοπικού και πανελληνίου ενδιαφέροντος με πρωτότυπες και ερευνητικές προεκτάσεις.

Άνοιξη- Καλοκαίρι 2013.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2012-2013
                       «H  Μουσική, αντίδοτο στην κρίση »
21 Μαρτίου  2013, Πέμπτη, ώρα 8.15 π.μ.
στο χώρο του Μουσικού Σχολείου, Έτος Κωνσταντίνου Π. Καβάφη
«Η Σπάρτη του Καβάφη ή Ζεί ο ποιητής Καβάφης στη Σπάρτη του 2013;»
 μαθητές της Γ΄ Μουσικού Γυμνασίου με τη φιλόλογό τους κ. Παναγιώτα Λάσκαρη, μαθητές της Α΄ Λυκείου και Β΄  Λυκείου απαγγέλλουν τα σχετικά με τη Σπάρτη ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή, σκέπτονται  και σχολιάζουν….

5 Απριλίου 2013, Πέμπτη, ώρα 12.00μ.
Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου,  το Μουσικό Σχολείο  παρουσιάζει μέσ’ από λαϊκές αφηγήσεις τα λαϊκά όργανα των στελεχών του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», που φιλοξενούνται από το Δήμο Σπάρτης για τις ανάγκες της κοινής τους εκδήλωσης για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.   

6 Απριλίου 2013, Σάββατο, 20.00
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης
 Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, η επιτροπή Πνευματικού Κέντρου, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και το Μουσείο Λαϊκών οργάνων:  «Φοίβος Ανωγειανάκης» συνδιοργανώνουν την εκδήλωση: «Η Κοσμοπολίτικη Σμύρνη: Η περίπτωση του Σμυρνιού συνθέτη, Κώστα Γιαννίδη» Την τετράφωνη  χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου  δίδαξε ο κ.  Βασίλης  Μητρόπουλος .

23 Απριλίου, Τρίτη στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, ώρα 9.30-10.30 π.μ.  «Η ώρα της Παράδοσης Η Λέσχη φιλαναγνωσίας με τη φιλόλογο κ. Ε. Δαρβίτη, η διδάσκουσα την Παραδοσιακή Μουσική κ. Χαρά Παπαδοπούλου και το Παραδοσιακό Σύνολο, στο κανονάκι η κ. Αικατερίνη Πάτσιου, στο κλαρίνο ο Π. Ζεβούλιας παρουσιάζουν στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, θρησκευτικούς ύμνους και θρήνους σε μια προετοιμασία για το Θείο Πάθος από το Μυστρά.

16 Μαΐου 2013, Πέμπτη, ώρα 9.00- 12.00μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, Η δύναμη της Μουσικής
Όλα τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους σε μαθητές της ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής Σπάρτης σε μια προγραμματισμένη από κοινού δυναμική μουσική παρουσίαση.  

19 Μαΐου, Κυριακή, ώρα 11.30 π.μ.
Η κ. Χαρά Παπαδοπούλου, διδάσκουσα την Παραδοσιακή Μουσική στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων της Σπάρτης , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο της Σπάρτης εκδήλωση με θέμα: «Μνήμη του Πόντου, μητέρας των  αλησμόνητων πατρίδων μας» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη υποστηρίζει την εκδήλωση με έκθεση βιβλίου στο χώρο.

21 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής, Παρασκευή, 20.00 Στο Σαϊνοπούλειο Άλσος
 Μουσική λήξη του έτους  2013
Θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποτρόφων της Βυζαντινής Μουσικής για το σχολικό έτος 2012-13 Την υποτροφία χορηγεί η Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης δια του Σεβασμιοτάτου ποιμενάρχου μας  κ.κ. Ευσταθίου. Συμμετέχουν όλα τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για το σχολικό έτος 2012-13. Υπεύθυνοι καθηγητές: Παραδοσιακό τραγούδι από την κ. Χαρά Παπαδοπούλου και το ορχηστρικό σύνολο του κ. Χάρη Φουντούκη. Φανή Πλασταρά και Βασίλης Μητρόπουλος στο ευρωπαϊκό φωνητικό σύνολο. Γεώργιος Αγιάσογλου και Γιάννης Κονιδιτσιώτης στο σύνολο κιθάρας, Έφη Ιωάννου και Ανδρέας Σκιαδάς στο ευρωπαϊκό οργανικό σύνολο.  
 Μουσικές  εκπλήξεις στο δρόμο των ποιητών και  χαρούμενες νότες!
ΚΑΛΟ   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου