Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας με θέμα «Σχολικές δυσκολίες και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και ομιλήτρια την προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λακωνίας κ. Τζώρτζη Ελένη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.
Η κ. Ε. Τζώρτζη περιέγραψε τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών, τις θεωρίες για τους παράγοντες εμφάνισής τους, τις ενδείξεις για την ανίχνευσή τους στο πλαίσιο της σχολικής διαδικασίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. αξιολογεί τις σχολικές δυσκολίες των μαθητών και παρεμβαίνει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Όλοι συμφώνησαν ότι κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και μαθαίνει με το δικό του τρόπο και ότι, επομένως, πρέπει να προσφέρεται σε κάθε παιδί η ευκαιρία να αναδεικνύει μέσα στο σχολείο την προσωπικότητά του, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.



Οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νεανική παραβατικότητα, ενδοοικογενειακή βία και σχολικός εκφοβισμός», που θα συνδιοργανώσει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας με τους  Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Σπάρτης.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας επιθυμεί να εκφράσει και από τη θέση αυτή τις ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εποικοδομητική εκδήλωση, στην ομιλήτρια, αλλά κυρίως στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου για την παραχώρηση της όμορφης αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου