Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΦ (ΓΙΑ ΤΟ 39ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ)


ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΦ

            Το ετήσιο Συνέδριο ΠΕΦ, με θέμα: Θουκυδίδης, ο κορυφαίος ιστορικός της αρχαιότητας και η επίδρασή του μέχρι σήμερα, διεξήχθη, με εξαιρετική επιτυχία και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου (Ελλήνων και Κυπρίων φιλολόγων), από 22-24 Νοεμβρίου, στην υποβλητική Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Το Συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη του Χρίστου Τσολάκη (1935-2012), Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διακεκριμένου φιλολόγου, γλωσσολόγου και παιδαγωγού, ήταν κατανεμημένο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε πέντε ενότητες (Ο ιστορικός ΘουκυδίδηςΠολιτικές και φιλοσοφικές διαστάσεις του θουκυδίδειου έργουΟ Θουκυδίδης στη Δευτεροβάθμια ΕκπαίδευσηΣημασία του θουκυδίδειου έργουΗ διαχρονική επίδραση του Θουκυδίδη).
            Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο Αναστάσιο Στέφο και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους Ιωάννη Μαρκαντώνη, Πρόεδρο του Φ.Σ. Παρνασσού, Δημήτριο Ταλιαδώρο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.) και Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ· διαβάστηκε, επίσης, μήνυμα του ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ (Πρόεδρος Γιάννης Τζαννής).
            Στη συνέχεια, τις ποικίλες πτυχές του θουκυδίδειου έργου ανέπτυξαν εισηγητές από την Γ/θμια και Β/θμια Εκπ/ση: πανεπιστημιακοί καθηγητές (Εμ. Μικρογιαννάκης, Β. Κωνσταντινόπουλος, Κ. Ζουράρις, Αγ. Παληκίδης, Εμ. Ανδρουλιδάκης), Σχολικοί Σύμβουλοι και Κύπριοι Επιθεωρητές (Μ. Στεργιούλης, Αγάθη Γεωργιάδου, Γεωργία Κούμα, Ι. Σταμουλάκης, Ζωή Κατσιαμπούρα, Μαργαρίτα Καλογρίδου, Τασούλα Καραγεωργίου, Θεοδώρα Χασεκίδου – Μάρκου), καθηγητές Δ.Ε. (Αν. Μαστραπάς, Σπ. Τουλιάτος, Π. Κοντονάσιος, Γ. Ρεντίφης, Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, Χαρινέλα Τουρνά, Ι.Π. Αμπελάς, Ειρήνη Ροδοσθένους, Ι. Χατζηιωακειμίδης, Ν. Λινάρδος, Μ. Αθανασόπουλος). Στις έξι συνεδρίες προήδρευσαν οι: Χριστίνα Βέικου, Χριστίνα Αργυροπούλου, Αγγελική Στασινοπούλου – Σκιαδά, Κώστας Μπαλάσκας, Χρύσα Αλεξοπούλου, Ζωή Μπέλλα, ενώ η συνόψιση των εργασιών έγινε από τη Γεωργία Χαριτίδου, Γενική Γραμματέα της Π.Ε.Φ.
            Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η εκλογοαπολογιστική 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Φ., προοίμιο των αρχαιρεσιών της 17/12/’12, οι οποίες θα αναδείξουν τα νέα Συμβούλια, Διοικητικού και Εποπτικού.
            Η ΠΕΦ ευχαριστεί θερμότατα το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» (Πρόεδρος Αντώνιος Παπαδημητρίου), τον Σύλλογο «Οι φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη (Πρόεδρος Ελένη Βαχάρη), τον Δήμο Αλίμου (Δήμαρχος Θάνος Ορφανός) και τις Εκδόσεις Κοράλι (Εκδότης Γιώργος Γκέλμπεσης), για την πολύτιμη αρωγή τους και την οικονομική στήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου