Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ "Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ"

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση "ΦΑΡΙΣ" και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή "Μ. Πολυδούρη", με χρηματικό έπαθλο 2.000,00 ευρώ (δύο χιλιάδων ευρώ).
Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο, θα απονέμεται στα Πολυδούρεια και για φέτος θα δοθεί στα Ε΄ Πολυδούρεια.
Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31/12/12) και κατατίθεται στη Γραμματεία της Κ.Ε. "ΦΑΡΙΣ" (τηλ. 2721095611-13) μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2013, πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, σε πέντε αντίτυπα, με την ένδειξη "Για το βραβείο ποίησης της Μ. Πολυδούρη".


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Φ.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Από τις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου 2012 εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Φ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής (Πράξη 1η, 7 Ιανουαρίου 2013):

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος:  Στέφος Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος: Καραγεωργίου Τασούλα
 Γενική Γραμματέας:  Χαριτίδου Γεωργία
Οργανωτικός Γραμματέας:  Τουλιάτος Σπύρος
Ειδικός Γραμματέας: Μαστραπάς Αντώνης
Ταμίας:  Στεργιούλης Μανώλης
Έφορος Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων:  Παπαδόπουλος Μπάμπης
Σύμβουλοι: Κάτσικας Χρήστος, Αβραμίδου Νατάσα                 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι, όπως μας κοινοποιήθηκε με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 161816/Γ2/20-12-2012 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η επιστολή που έχουμε αποστείλει στον Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο προωθήθηκε προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ώστε αυτό να υποβάλει την εισήγησή του για το θέμα της δεύτερης ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας.

                                                                      Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ "ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ"

Συνάδελφοι,
Ευτυχισμένο και δημιουργικό του 2013!

Σας ενημερώνουμε ότι στο καινούριο τεύχος της "Φιλολογικής" (τεύχος 120, Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2012, σελ. 91) δημοσιεύεται η επιστολή του Συνδέσμου μας προς τον Υπουργό Παιδείας,  κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο,  για τη δεύτερη ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας.

Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στη μεγάλη ελληνίστρια Jacqueline de Romilly (με μελέτες και άρθρα των Α. Γ. Στέφου, Φάνη Ι. Κακριδή, Δ. Ρεντίφη, Α. Στασινοπούλου-Σκιαδά, Θ. Χριστοπούλου-Μικρογιαννάκη, Χρ. Σοϊλέ, Γ. Κωβαίου και της ίδιας της ελληνίστριας), ενώ παράλληλα φιλοξενεί μελέτες των Μ. Στεργιούλη ("Ο ποιητικός λόγος του Β. Λυσσαρίδη"),  Κ. Σχοινά ("Οι ποιητές για τους εχθρούς τους. Η τυχαία συνάντηση Χειμωνά-Τζάρμους"), Μ. Γ. Ανδρουλιδάκη, ("Οι δημοκρατικοί θεσμοί στις Ευμενίδες του Αισχύλου") και Ζωής Κατσιαμπούρα ("Αν δεν το κάνει ο Μαβίλης, τότε ποιος;")

Σημειώνεται ότι όποιος επιθυμεί να γίνει συνδρομητής στο περιοδικό της Π.Ε.Φ. μπορεί να καταθέσει την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ στο λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με IBAN 
190961136000000089332881-2  και στη συνέχεια να αποστείλει την απόδειξη κατάθεσης με τα στοιχεία του στη διεύθυνση:
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, Πολυτεχνείου 6,  Αθήνα, Τ.Κ. 104 33 ή στο fax: 210 5282331.