Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας

σάς προσκαλεί

στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα :

 "Μαθησιακές Δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : Υποστηρίζοντας τον  Γραπτό Λόγο (Νεοελληνική Γλώσσα)"

Ομιλήτρια : Ηλιοπούλου Μάρθα, Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος,
MA Special Education/B.T.E.C Edexcel, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Πεινολόγιο
(Διηνέκους 10, Σπάρτη)

την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, στις 19:00.

Στη συνέχεια, ο Σύνδεσμος θα κόψει τη βασιλόπιτά του για το νέο έτος.


Η συμμετοχή των συναδέλφων θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου και να προγραμματίσουμε τις μελλοντικές μας δραστηριότητες. 


Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο καθένας θα χρεωθεί ό,τι  παραγγείλει. 


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



       Το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θεσπίζει «Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης» για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

        Οι Μαθητικοί Αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 15-16 Απριλίου 2016 στα Διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών,  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ο τελικός θα λάβει χώρα  το απόγευμα του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο της Σχολής «Νίκος Πολίτης».

        Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση ritorikoiagones2016@gmail.com .Μπορούν να συμμετέχουν 1-3 μαθητές από κάθε σχολείο.

        Πληροφορίες: Βολονάκη Ελένη, τηλ.: 693 724 1593, Μπαζάνης Βασίλης, τηλ.: 694 6348 712


ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ02 καλούνται στο πλαίσιο του κοινού κενού τρίωρου να παρακολουθήσουν τη δειγματική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών της Α΄ τάξης του Λυκείου, που θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (4η διδακτική ώρα), από τη φιλόλογο κυρία Βαρβάρα Ασπιώτη.